Previous

Petruskerk Tjerkwerd

Na circa 30 jaar was de geluidsinstallatie van de PKN Tjerkwerd-Dedgum in de Petruskerk te Tjerkwerd aan vervanging toe. Doel van de geluidsinstallatie is het ondersteunen van de bijeenkomsten in de Petruskerk.

Multifunctionele luidsprekers
De boodschap staat centraal en de spraakverstaanbaarheid is dus van groot belang. Daarnaast worden tijdens de bijeenkomsten audiofragmenten afgespeeld vanaf een mediaspeler en/of laptop. De luidsprekers zijn dus geschikt voor spraak en muziekweergave. Bij de plaatsing van de speakers is rekening gehouden met de akoestiek en het interieur van de kerk. Voor de spraak worden diverse microfoons ingezet. Daarnaast is het ringleiding systeem aangepast en in werking gesteld.

Eenvoudige bediening
De apparatuur is centraal in een rack gemonteerd. Hierdoor is eenvoudige bediening mogelijk en kunnen storingen worden voorkomen. De bediening van de audio-installatie wordt gedaan vanaf een Tablet (iPad). Een groot deel van de instellingen is geprogrammeerd. De koster kan daardoor de hele geluidsinstallatie vanaf de iPad bedienen. De koster hoeft er alleen te zorgen dat de betreffende microfoons en audiobronnen aan staan. Vervolgens kan desgewenst het volume verder nog aangepast worden naar eigen inzicht.

PKN Tjerkwerd-Dedgum
De Protestantse gemeente Tjerkwerd-Dedgum houdt de kerkdiensten in de Petruskerk te Tjerkwerd of in het kerkgebouw van Dedgum. De Petruskerk is een zaalkerk (mogelijk 14-de eeuw) en is een rijksmonument.

Klik hier voor meer referenties van Kerk AV.

Project:

Petruskerk Tjerkwerd

Locatie:

Tjerkwerd

Functionaliteit:

Geluidsinstallatie, ringleiding

Installateur:

Inferno Audio Visueel