Previous

Vergaderruimtes Soprema

De vergaderruimtes van Soprema voldeed niet meer aan de wensen van Het Nieuwe Vergaderen. Via VGA verbinding maken met een beamer, beeldverhouding 4:3 en beperkte audioweergave. Inferno Audio werd gevraagd om vergaderruimtes te moderniseren en tevens een narrowcasting systeem op twee verschillende plaatsen te installeren.

Helder in beeld
De presentaties helder in beeld krijgen in de grote vergaderruimte, daarom is een 86 inch ultra HD scherm van LG geïnstalleerd. Voor audio ondersteuning zijn twee plafondluidsprekers met versterker gemonteerd. Het vergadersysteem is vanaf de meegebrachte laptop, tablet of mobiele telefoon draadloos te benaderen. Oftewel BYOD: Bring Your Own Device. In de andere vergaderruimte volstaat een LG ultra HD scherm van 55 inch.

Draadloos presenteren
Voor de beeldvoorzieningen geldt dat er uiteraard een presentatie gegeven moet kunnen worden. Tegenwoordig kan dit het allermooist gedaan worden met behulp van een draadloze verbinding op basis van een WiFi signaal, hiervoor is Barco ClickShare toegepast in de grote vergaderruimte. Alle gebruikers, ook gasten, kunnen met één klik verbinding maken en meteen gegevens delen, zonder training. Gebruikers sluiten de ClickShare Button aan op hun pc of Mac en klikken erop om de inhoud van hun laptop op het grote scherm  weer te geven. Met de ClickShare-app of via Airplay kunnen gebruikers ook gegevens van hun mobiele telefoons of tablets delen.  

Narrowcasting
Op twee verschillende plaatsen kunnen nu gasten en / of medewerkers via beeldschermen geïnformeerd worden middels narrowcasting. Via de gratis meegeleverde software kan Soprema zelf content aanmaken. Naast afbeeldingen, filmpjes en tekst is het onder andere mogelijk om actuele nieuwsberichten, websites en tijdvensters toe te voegen aan de presentaties.

Soprema in Nederland
De verkoop- en productie locatie van SOPREMA in Nederland is sinds 2016 in IJlst gevestigd. Voorheen schitterde de naam Troelstra & de Vries (opgericht in 1930) op de gevel. Sinds jaar en dag een begrip in de Nederlandse dakbedekkingsmarkt. Begin jaren 80 is het bedrijf uitgegroeid tot een landelijke speler op de markt van bitumineuze dakbanen. Het Friese familiebedrijf werd in 2007 overgenomen door het Franse familiebedrijf SOPREMA.

Project:

Soprema

Locatie:

IJlst

Functionaliteit:

Vergaderruimte, draadloos presenteren, narrowcasting

Installateur:

Inferno Audio Visueel