Previous

Gemeente Súdwest-Fryslân

Het grootste deel van de werknemers van de Gemeente Súdwest Fryslân zit nu op een centrale plek aan de Marktstraat in Sneek. Eind 2019 is het kantoor van ruim 10.000 m2 in gebruik genomen. In navolging van het Bestjoershûs en het Súdwesthûs heeft de gemeente Inferno Audio Visueel benaderd om verschillende beeldvoorzieningen op de diverse werkplekken, alsmede de beeldvoorzieningen voor de narrowcasting en ook de aanvullende audio voorzieningen voor de Sportruimte en het Personeelsrestaurant te installeren. Uitgangspunt voor de nieuwe installatie is dat de al bestaande apparatuur zo veel mogelijk opnieuw ingezet wordt (oftewel circulair).

Personeelsrestaurant
In opdracht van Lodema Elektrotechniek is het Personeelsrestaurant voorzien van audiovoorzieningen. De ruimte wordt voornamelijk gebruikt als restaurant, daarbij is de mogelijkheid van achtergrondmuziek gewenst. Daarnaast wordt de ruimte ook gebruikt om toespraken en presentaties te geven. Met behulp van een eenvoudig te bedienen wandpaneel kan men kiezen uit drie verschillende audiobronnen en daar vervolgens ook het gewenste volume bij kiezen. Naast de draadloze microfoon kan gekozen worden voor de audio van een mobiel Presentatiescherm en een extra Audio ‘inprik’ voor een externe audiobron. Voor een gelijkmatige verdeling van het geluid zijn meerdere kolomzuil luidsprekers gemonteerd.

Ter ondersteuning bij presentaties zijn twee mobiele 75 inch displays geplaatst. Deze displays kunnen gekoppeld worden aan de vaste installatie. Daarnaast zijn op de mobiele displays voorzieningen aangebracht (zoals een soundbar), zodat de displays ook in andere ruimtes ingezet kunnen worden.

Sportruimte
Voor de medewerkers van de Gemeente Súdwest Friesland is een sportruimte gerealiseerd. In deze ruimte zijn plafondluidsprekers gemonteerd. Het audiosysteem kan via een bluetooth ontvanger of Apple TV beeld en geluid weergeven. De weergave van beelden kan op een 65 inch scherm. Met behulp van een iPad kan de audiovisuele installatie eenvoudig bediend worden. Hiervoor is een op maat geprogrammeerd besturingssysteem gebruikt.

Gemeente Súdwest-Fryslân
Na een fusie in 2011 van de gemeenten Sneek, Bolsward, Wymbritseradiel, Wûnseradiel en Nijefurd is de gemeente Súdwest-Fryslân gevormd. Later is de gemeente uitgebreid door het opheffen van de gemeenten Boarnsterhim (per 2014) en Littenseradiel (per 2018).

Project:

Ruim 10.000 m2 kantoorruimte voor Gemeente Súdwest-Fryslân

Locatie:

Sneek

Functionaliteit:

Achtergrondmuziek, presentatie, narrowcasting

Installateur:

Inferno Audio Visueel, Lodema Elektrotechniek