Previous

Crematorium Haskerpoort

In opdracht van Installatiebedrijf Hoekstra in Heerenveen mocht Inferno AV voor het nieuwe Crematorium Haskerpoort in Oudehaske een complete AV-installatie installeren. De  installatie voorziet in verschillende audio- en beeldvoorzieningen, maar ook in de mogelijkheid voor opnames en zelfs voor streaming van de uitvaartdiensten.


Flexibiliteit en kwaliteit

Voor de uitvaartdiensten zijn factoren als betrouwbaarheid, kwaliteit, functionaliteit, goede spraakverstaanbaarheid en bedieningsgemak uiteraard van extra groot belang. Er is daarom gekozen voor een kwalitatief hoogwaardige installatie. Dat komt terug in de kwaliteit- en de productkeuzes, maar ook in de verschillende functionaliteiten die aanwezig zijn. In de praktijk zal het zo zijn dat per uitvaart het aantal bezoekers sterk zal kunnen variëren. Het is daarom van belang dat de aanwezige voorzieningen flexibel ingezet kunnen worden.


Spraakverstaanbaarheid


Voor een optimale spraakverstaanbaarheid is er een hoogwaardige geluidsinstallatie aanwezig, die bediend wordt met behulp van een iPad. Aanvullend is er een ringleiding in de aula aanwezig waar de uitvaartdiensten worden verzorgd. Op die manier wordt de spraakverstaanbaarheid ook voor slechthorenden zoveel mogelijk geoptimaliseerd.

Goede zichtlijnen

Van groot belang naast de spraakverstaanbaarheid zijn ook de zichtlijnen. Het is uiteraard de bedoeling dat een ieder goed zicht heeft op de sprekers, maar ook op de foto’s en of video’s die getoond kunnen worden. Om dit te realiseren zijn er twee HD projectoren in de aula aanwezig. En in de hal, die als verlengstuk van de aula gebruikt kan worden, zijn twee HD displays geplaatst. Voor de opname en de streaming worden twee HD PTZ camera’s gebruikt voor een optimale beeldweergave.

Project:

Crematorium Haskerpoort

Locatie:

Oudehaske

Functionaliteit:

Installatie voor audio, beeld, opname en streaming

Installateur:

Inferno AV