Previous

Bad Hesselingen, Meppel

Projectomschrijving

De geluidsinstallatie van Bad Hesselingen in Meppel is volledig vernieuwd door Van Dorp in samenwerking met Inferno Audio Visueel. Een muziekinstallatie met mogelijkheden om centraal te kunnen omroepen. En waarbij de instructeurs lokaal hun telefoon kunnen aansluiten om muziek af te spelen tijdens de lessen en lokaal een microfoon kunnen aansluiten.

 

Multi-zone muziekinstallatie in het zwembad

Bad Hesselingen beschikt over vele faciliteiten. Naast het subtropisch zwembad is er onder andere een recreatiebad, wedstrijdbad, solarium, sauna, buitenbad, klimpark en restaurant.

Om alle ruimtes in het bad van muziek te voorzien heeft Inferno Audio Visueel een vernuftige multi-zone muziekinstallatie uitgedacht. Hiermee kunnen de ruimtes in het zwembad individueel worden aangestuurd.

 

Muziekinstallatie zwembad lokaal bedienen

In het zwembad vinden dagelijks meerdere activiteiten plaats. Recreatie-zwemmen, zwemles, baby-zwemmen en nog veel meer. Om de muziekinstallatie optimaal aan te laten sluiten bij alle activiteiten was het noodzakelijk om al deze activiteiten perfect in kaart te brengen. Wat gebeurt waar? En wat voor muziek wordt hierbij gebruikt? En moet er iemand door een microfoon kunnen spreken? De vele antwoorden hebben geleid tot een multi-zone muziekinstallatie, waarbij heel veel lokale bediening is toegevoegd.

Microfoon en telefoon aansluiten

Instructeurs en andere gebruikers van het zwembad kunnen hun microfoon of telefoon lokaal aansluiten. Zodra deze worden aangesloten op de bedieningspanelen worden de muziek en/of instructies alleen in de desbetreffende ruimte weergegeven. Op het bedieningspaneel kan het volume harder of zachter worden gezet tot een vooraf ingesteld niveau. Deze constructie geeft de instructeurs een enorme vrijheid van werken.

 

Omroepinstallatie in het zwembad

Naast het afspelen van muziek kan de muziekinstallatie ook als omroepinstallatie gebruikt worden. Vanaf de badmeesterspost en receptie kan er worden omgeroepen via eenvoudig te bedienen omroepmicrofoons. Op de knoppen van deze tableaus staat duidelijk aangegeven welke zones te bereiken zijn. Door deze knoppen in te drukken en een bericht in te spreken wordt er direct gecommuniceerd in deze ruimte of een combinatie van ruimtes.

Vanaf enkele centrale punten kunnen er mededelingen worden omgeroepen.

Bad Hesselingen, Meppel
Voor zowel jong als oud, binnen en buiten en bij elk weertype is Bad Hesselingen een veelzijdig, kleurrijk, gastvrij en invaliden-toegankelijke belevenispark voor zwemmen, klimmen en spelen. Er zijn kindgerichte zwemlessen, diverse aquasporten, een solariumstudio en saunaplein. Hét zwembad voor een dagje subtropisch waterpret, een spetterend verjaardagsfeestje, actief banenzwemmen of ontspannen in de whirlpool. “Een dag actief plezier beleef je hier!”

Een centrale geluidsinstallatie in uw sportaccomodatie?

VRAAG DIRECT EEN GRATIS OFFERTE AAN

Project:

Bad Hesselingen

Locatie:

Meppel

Functionaliteit:

Omroepinstallatie, achtergrondmuziek, multi-zone-audiosysteem

Installateur:

Van Dorp, systeemontwerp Inferno Audio Visueel