Previous

Geluidsinstallatie JET BIK

Voor de nieuwbouwlocatie in Opmeer West-Friesland zocht JET BIK een geluidsinstallatie voor de fabriekshallen, technische dienst, kantoren en kantine. Behalve achtergrondmuziek moet deze installatie ook pauze-signalen laten klinken en als omroepinstallatie kunnen dienen. In totaal ruim 14.000 m2 achtergrondmuziek!

Specifieke luidsprekers per afdeling
Per afdeling vinden bij JET BIK andere werkzaamheden. Met deze werkzaamheden komt ook verschil in lawaai los. En dit lawaai heeft effect op de verstaanbaarheid van de radio. Één fabriekshal wordt als magazijn gebruikt In de twee andere fabriekshallen wordt met machines gewerkt. Het volume in de twee productiehallen is daarom hoger afgesteld. Hoog in de nok van de fabriekshallen zijn Community pendule luidsprekers opgehangen voor een egale dekking over het hele oppervlak.
De technische dienst heeft een laag open plafond waar de MASK opbouwluidspreker van APART zeer geschikt is voor de weergave van achtergrondmuziek en mededelingen. De twee kantoren en de kantine hebben een systeemplafond waar de APART CMX inbouwspeakers zorgen voor een warm en diep geluid.

Centrale geluidsinstallatie
De apparatuur is centraal weg gebouwd in een 19” wandrack. Een centrale geluidsinstallatie heeft vele voordelen. Dit type installatie zorgt bijvoorbeeld voor minder kans op storingen, dan wanneer de apparatuur overal verspreid is.
In elke ruimte is een volume-regelaar gemonteerd, zodat per ruimte het volume enigszins bij geregeld of voor bijeenkomsten uitgeschakeld kan worden.

JET BIK
JET BIK is onderdeel van de JET BIK Group, een Europese producent van daglichtoplossingen. Elke dag weer bezorgt daglicht ons nieuwe energie. Thuis, buiten en op het werk. Overal brengt het de wereld tot leven. Met innovatieve, duurzame daglichtoplossingen benut JET BIK deze onuitputtelijke bron en laat daglicht binnen. In de wetenschap dat mensen zich daarbij prettiger voelen en beter presteren. Met het brede assortiment daglichtoplossingen in kunststof en glas gaat JET BIK mee in de beleving van architecten, leveren ze oplossingen die passen in de plannen van bouwers en bieden ze een eigentijds antwoord op de vraag van gebouweigenaren. Dat is de drijfveer van JET BIK  om steeds opnieuw te innoveren: Driven by daylight.

Project:

Geluidsinstallatie JET BIK

Locatie:

Opmeer

Functionaliteit:

Achtergrondmuziek, omroepinstallatie, pauzesignalering

Installateur:

Inferno Audio Visueel