Previous

Sint-Martinuskerk, Sneek

De Rooms Katholieke Kerk aan de Singel in Sneek was hoognodig toe aan een nieuwe geluidsinstallatie. Na diverse gesprekken, metingen en demonstraties van luidsprekers in de kerk is er samen met de Sint Antonius Parochie een plan gemaakt om de spraakverstaanbaarheid in deze prachtige kerk (1872) te vergroten.

Bedieningsgemak en functionaliteit staan centraal
Elke koster en/of beheerder moet in de gelegenheid zijn om een aantal microfoons aan/uit te zetten, een muziek-fragment af te spelen en dergelijke. Deze functies moeten dan ook voor iedereen toegankelijk en te bedienen zijn. Voor de gebruiker is er een bedieningspaneel en een touchscreen beschikbaar. Hiermee kan op eenvoudige wijze bijvoorbeeld de gewenste bronnen en bijbehorende volumes gekozen worden. Ook kan bijvoorbeeld aangegeven worden welke luidsprekers in- of uitgeschakeld moeten worden.

Uitstekende verstaanbaarheid
Een sterke verbetering van de verstaanbaarheid vormt het uitgangspunt van de nieuwe geluidsinstallatie. De installatie bestaat uit twee JBL CBT200 kolomzuil luidsprekers aangevuld met twee JBL CBT100 luidsprekers voor het achterste deel van de kerk. Het Priesterkoor wordt uitversterkt met een JBL CBT50. De CBT-serie past uitstekend wat betreft dekking en geluidskwaliteit in het karakteristieke kerkgebouw. De slanke en compacte vormgeving maakt bovendien dat de luidsprekers vrijwel opgaan in het interieur. In een eerder traject is de ringleiding hersteld.

“Al met al een enorme vooruitgang zodat iedere kerkganger of bezoeker kan genieten van een voor iedereen verstaanbaar geluid en waar ook de muziek optimaal ten gehore gebracht kan worden.”

RK Sint-Martinuskerk, Sneek
De Rooms Katholieke Martinus Kerk in Sneek heeft de status Rijksmonument en stamt uit 1872. Door geldgebrek is destijds zonder toren opgeleverd. De driebeukige kruisbasiliek wordt gebruikt door de Sint Antonius van Paduaparochie.

Klik hier voor meer referenties van Kerk AV.

Project:

RK Sint-Martinuskerk

Locatie:

Sneek

Functionaliteit:

Geluidsinstallatie, ringleiding

Installateur:

Inferno Audio Visueel