Previous

Projectie in Terpkerk Burum

De wens van de Protestantse Gemeente Burum Munnekezijl Warfstermolen was om de bijeenkomsten in de Terpkerk te Burum te ondersteunen met vaste beeld-voorzieningen die makkelijk en gebruiksvriendelijk ingezet kunnen gaan worden. Een belangrijke randvoorwaarde is dat het karakter van het kerkgebouw daarbij niet aangetast wordt. Kerk AV, onderdeel van Inferno Audio Visueel, werd gevraagd mee te denken en vervolgens de beeldvoorzieningen te installeren.

Beeld
In verband met het karakter van de kerk is gekozen voor projectie van beelden tegen de witte wanden. Na een proefopstelling is gekozen voor twee beamers, zodat alle bezoekers goed zicht op de geprojecteerde beelden hebben. Voor de plaatsing van de beamers is maatwerk meubilair gebruikt, op deze manier vallen deze beeldvoorzieningen het minste op en wordt het karakter van het kerkgebouw zo min mogelijk aangetast.

Bedieningsgemak
Beide projectoren kunnen afzonderlijk van elkaar aan- en uitgeschakeld worden met behulp van een vaste schakelaar met het oog op een zo groot mogelijk bedieningsgemak en de kans op oneigenlijk gebruik van de afstandsbediening zoveel mogelijk te beperken. Voor de weergave van de audio die bij de beelden horen is een koppeling naar de bestaande geluidsinstallatie gemaakt.

Terpkerk Burum
Op de plaats van een laatmiddeleeuwse kerk is in 1784 de Terpkek in Burum gebouwd. In de kerk bevindt zich een Van Oeckelen-orgel. Dit is één van de weinigen in Friesland. Voor de vieringen en kerkdiensten maakt de Protestantse Gemeente Burum Munnekezijl Warfstermolen onder andere gebruik van de Terpkerk in Burum.

Klik hier voor meer referenties van Kerk AV.

Project:

Projectie in Terpkerk Burum

Locatie:

Burum

Functionaliteit:

Beamers

Installateur:

Inferno Audio Visueel